Реєстрація /

Зеленський анонсував нові програми для української молоді

Кабінет міністрів України вже прийняв зміни до програми єОселя.

Президент України Володимир Зеленський оголосив про три нові державні програми підтримки молоді. Як повідомляє Укрінформ, про це він повідомив під час Українського молодіжного форуму «Вільні мріяти», що проходив 12 серпня, у День молоді.

«Сьогодні ми вже маємо державні програми, які працюють і працюватимуть ще активніше на користь молоді. Зокрема, перше, у існуючій державній програмі єОселя буде передбачено для молодих українців та українок віком до 25 років зменшення першого внеску до 10%. І вже восени має запрацювати відповідна програма. Це справді хороша іпотечна програма. У ньому передбачено 3% річних для військових, лікарів, вчителів, правоохоронців та 7% річних для інших категорій», – сказав Зеленський.

13 серпня Кабінет міністрів України вже прийняв зміни до програми єОселя, які дозволять зменшити перший внесок за іпотекою до 10% для громадян віком до 25 років включно.

По-друге, за його словами, з вересня розпочне дію нова програма грантів для відкриття власної справи, яка буде доступна українцям та українкам до 25 років.

«Це створення чи розвиток власного малого бізнесу, і ми починаємо із грантів у 150 тисяч гривень на перший проект. Усі деталі будуть представлені нашим урядом», – зауважив президент.

І третє, це освіта та освітні гранти.

Раніше повідомлялося, що Уряд ухвалив рішення щодо надання можливості іноземним компаніям та організаціям, які діють на території України через відокремлені підрозділи та постійні представництва, набувати право на провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів. Про це повідомляє Мінінтеграції.

Відповідні зміни вносяться до постанови КМУ № 314 від 13 березня 2022 року.

Вони стосуються будівництва об’єктів, які належать до об’єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) класами наслідків.

Джерело