Реєстрація /

Зареєструвати право власності на нерухомість без військово-облікового документа буде неможливо

Міністр наголосив, що має на увазі послуги, що входять до компетенції органів Міністерства юстиції.

Державні органи при наданні адміністративних послуг можуть попросити у військовозобов'язаних громадян пред'явити військово-обліковий документ – військовий квиток, тимчасове посвідчення військовозобов'язаного або приписне посвідчення. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюска у коментарі «Апострофу».

Міністр наголосив, що має на увазі послуги, що входять до компетенції органів Міністерства юстиції.
Зокрема, йдеться про:

  • реєстрація права на нерухоме майно та бізнес (зокрема – вирішення питань банкрутства);
  • реєстрація актів громадянського стану;
  • нотаріальні послуги;
  • міжнародна правова допомога.

«Наприклад, реєстрація транспортного засобу: до цього ми не маємо відносин, це послуга МВС. І радити, чи під час реєстрації автомобіля вимагати військовий квиток – це не наша компетенція. А ось коли йдеться про реєстрацію шлюбу, там у заяві є графа, що стосується військової служби. І у РАГСі цілком можуть попросити показати військовий квиток. Але можуть і не просити просто записати за словами нареченого номер документа. А можуть взагалі вписати до графи: військово-обліковий документ не подано», – розповів Малюска.

Втім, від початку повномасштабної війни з росією під час реєстрації шлюбу військово-обліковий документ просять показати все частіше. Міністр зазначив, що ця норма частково вже практикується, і наголосив, що критично важливих послуг вона не стосується.

До відома, роз'яснити ситуацію міністр Юстиції був змушений після того, як його слова про те, що людям, які уникають мобілізації, можуть відмовляти в адмінпослугах, трактували як ствердні. Тож міністрові довелося розставити крапки над «і». Малюска зазначив, що всюди, де держава якось спілкується з громадянином, надаючи йому адміністративні послуги, з'являється можливість попросити військово-обліковий документ.

Раніше повідомлялося, що ТРЦ Ocean Mall на Либідській відкриється взимку.

Джерело

Теґи