Реєстрація /

Запрацював Адміністратор містобудівного кадастру на державному рівні

Завдання адміністратора – забезпечити прозорість, доступність та ефективне управління Містобудівним кадастром.

З 1 жовтня 2024 року в Україні запрацював адміністратор містобудівного кадастру на державному рівні. Державне підприємство «Адміністратор містобудівного кадастру на державному рівні», на яке покладено ці функції, також буде адміністратором Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕСБ) та Єдиного державного реєстру адрес (ЄГРА). Про це повідомляє Міністерство розвитку.

Завдання адміністратора – забезпечити прозорість, доступність та ефективне управління Містобудівним кадастром на державному рівні. Це стане можливим завдяки впровадженню сучасних цифрових технологій, що полегшують процеси проектування, забудови та управління нерухомістю по всій країні.

Очікується, що робота містобудівного кадастру на державному рівні сприятиме підвищенню прозорості у містобудуванні, розвитку цифрової економіки та покращенню умов для інвесторів.

5 жовтня Міністерство розвитку громад та територій проведе зустріч з обласними військовими адміністраціями (ОВА) для обговорення питання про надання інформації про замовників містобудівної документації. Вже 10 жовтня заплановано проведення першого навчання громад щодо роботи функціоналу замовника містобудівної документації.

Цифровізація будівельних послуг реалізується у співпраці Міністерства розвитку громад та територій, Міністерства цифрової трансформації за сприяння. Проект «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID та UK Dev. Партнер проекту – Фонд Східної Європи.

Раніше повідомлялося, що вакантність на офісну нерухомість у столиці все ще не вийшла на довоєнний рівень.

Джерело

Теґи