Реєстрація /

Забудовники заклали у вартість квадратного метра житла долара 47 гривень за 1 долар

Ціни можуть вирости.

У вартість житлових об'єктів, старт будівництва яких розпочнеться у другому півріччі, закладено курс 45–47 грн/дол.

Про це розповіла Маріанна Бігунець, директор із продажу Будівельної компанії GAZDA.

При цьому, як стверджує фахівець, середньозважений курс протягом усього циклу будівництва нових об'єктів, що в середньому становить 2 роки, очікується на рівні близько 43-44 грн/дол.

Що стосується об'єктів економ та комфорт-класу, будівництво яких розпочалося у 2022-2023 роках, то до кінця року вартість кв.м буде розрахована з курсу 42-43 грн/дол.

Вона нагадала, що згідно з макроекономічним прогнозом середньозважений курс долара у 2024 році становитиме 40,7 грн, а наприкінці року курс перетне позначку 42 грн.Експерт зауважила, що девелопери уважно аналізують економічну ситуацію в країні та коригують ціни, насамперед спираючись на основні об'єктивні фактори.

Вона наголосила, що внаслідок зменшення обсягів будівництва з 2022 по 2023 роки та обмеженої пропозиції ЖК або котеджних містечок належної якості у поточному році попит та пропозиція майже вирівнялися. В даний час по Україні безперервне будівництво спостерігається лише у 1/3 житлових об'єктів від загальної кількості задекларованих новобудов. І левова частка їх припадає саме на безпечні регіони країни.

Раніше повідомлялося, що знесення Садиби Зеленських відбулося несанкціоновано.

Джерело