Реєстрація /

За рік у Києві подключили 34 домашні електростанції

Інтерес киян до енергоефективності зростає.

Упродовж 2021 року фахівці ДТЕК Київські електромережі підключили до електромережі столиці 34 просьмера. Завдяки ним загальна потужність встановлених в Києві відновлювальних джерел енергії зросла до 6,25 МВт.

Станом на кінець 2021 року кількість сонячних електростанцій (СЕС) в Києві зросла більш ніж на 15%. В місті працюють 256 СЕС, які належать фізичним особам (просьюмерам*), та 10 об’єктів промислової сонячної генерації. Загальна потужність сонячної генерації в Києві наразі становить 6,25 МВт.

«Упродовж 2021 року загальна кількість домашніх сонячних електростанцій в Києві зросла на 34 одиниці. Швидке підключення до мереж це наш внесок у декарбонізацію української енергетики, збереження довкілля та формування екологічного майбутнього України. Встановлення домашніх сонячних електростанцій допомагає українцям бути більш енергоефективними та отримувати додатковий дохід», – зазначив Денис Бондар, генеральний директор ДТЕК Київські електромережі.

Загалом в Україні у 2021 році, згідно з даними Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, з’явилося 15 тисяч нових домашніх сонячних електростанцій. З них 4,5 тисячі підключили оператори систем розподілу, що входять до операційного холдингу ДТЕК Мережі. У цілому на кінець 2021 року в Україні нараховується близько 45 тисяч просьюмерів.

Стаття по темі: Що буде з цінами на нерухомість у 2022 році – прогноз експертів

Раніше повідомлялося, що обсяги будівництва у Києві показали позитивну динаміку.

Джерело