Реєстрація /

За минулу зиму українці переплатили за опалення понад 5 мільйонів гривень

Гроші повернули.

Фахівці Держпродпотребслужби допомогли повернути громадянам 5 млн. 300 тис. грн., сплачених за послуги з централізованого опалення в регіонах України протягом опалювального сезону 2016/2017 років.

За дорученням керівників облдержадміністрацій, а також за письмовою заявою суб'єктів господарювання, були перевірені і розрахунки планованих тарифів на житлово-комунальні послуги, які встановлюються органами місцевого самоврядування. Тут порушень виявилося ще більше.

«За фактами включення в тарифи необґрунтованих або завищених витрат органам місцевого самоврядування запропоновано переглянути і встановити тарифи на рівні економічно обґрунтованих на підставі розрахунків і документів, наданих суб'єктами господарювання», –   повідомили у відомстві.

За словами начальника управління з контролю за регульованими цінами Держпродпотребслужби Лариси Єфимової, приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня дозволить попередити обрахування споживачів, в розрахунку на річні обсяги надання послуг, на більш ніж 16 млн. грн.

Раніше повідомлялося, як буде нараховуватися сплата за опалення в зв'язку з потеплінням.

Джерело