Реєстрація /

Взимку тепломережі в Києві перевірятимуть дрони

Столицю готують до зими.

У новому опалювальному сезоні КП «Київтеплоенерго» досліджуватиме тепломережі за допомогою аеромоніторингу. Його головне завдання — оперативне виявлення імовірних пошкоджень та «слабких місць» тепломереж, тепловтрат, моніторинг стану енергетичного обладнання. Про це повідомили у комунальному підприємстві.

За допомогою тепловізора взимку та відеокамер у теплу пору року працівники дільниці з діагностики та аеромоніторингу «Київтеплоенерго» обстежуватимуть об’єкти теплового господарства столиці: виявлятимуть втрати теплоенергії і ймовірні витоки теплоносія, здійснюватимуть моніторинг стану димових труб котелень, градирень, теплотрас повітряного прокладання.

Результати аерообстежень із прив’язкою до джерел теплогенерації «Київтеплоенерго» вноситимуться у геоінформаційну систему тепломереж Києва. Аеропідрозділ «Київтеплоенерго» не має аналогів у теплоенергетиці України.

«У Києві одна з найбільших розгалужених та складних систем централізованого опалення в Європі. Вона була збудована понад півстоліття тому, і показники зношеності досягають 80%. Замінити 2,7 тис. км мереж за рік чи два неможливо. Минулого року в Києві розпочалась масштабна програма заміни мереж. Водночас ми ретельно готуємо мережі та теплове обладнання до опалювального періоду, щоб мінімізувати вірогідність пошкоджень і відключень тепла взимку. Аеромоніторинг вже довів свою ефективність під час тестувань. В опалювальний сезон ця технологія прискорить пошук наявних і потенційних місць пошкоджень мереж, а це, у свою чергу, дозволить мінімізувати незручності для клієнтів через відключення гарячої води та опалення», – зазначив Василь Деревицький, директор СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго».

Стаття по темі: Як отримати «теплий кредит» та утеплити житло за рахунок держави в 2020 році

Раніше повідомлялося, що Київтеплоенерго готує столичні ТЕЦ до наступного опалювального сезону. Ремонтні роботи проводяться без припинення гарячого водопостачання до помешкань киян.

Джерело