Реєстрація /

Вулицю Генерала Потапова перейменували

Проголосували за зміну.

У Святошинському районі вулицю Генерала Потапова перейменовано на честь Василя Доманицького.

У Київській міській раді зазначили, що у травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Генерала Потапова до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією або її сателітами.

Вулиця Генерала Потапова була названа на честь радянського воєначальника, генерал-полковника Михайла Потапова. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 4 715 голосів, набрала пропозиція – Василя Доманицького. Нова назва запропонована на честь українського літературознавця, письменника, історика, фольклориста, публіциста, редактора першого повного «Кобзаря» Тараса Шевченка, громадсько-політичного діяча, кооператора Василя Миколайовича Доманицького.

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Генерала Потапова на Василя Доманицького.

Зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Раніше повідомлялося, що кількість угод купівлі-продажу нерухомості скоротилася 4,6 раза з початку повномасштабної війни.

Джерело