Реєстрація /

Впровадження ВІМ-технологій підвищить якість проектування

Вносять зміни у законодавство.

Впровадження в Україні технологій інформаційного моделювання будівель – BIM-технологій, дозволить вивести будівельну галузь на новий рівень, ведення бізнесу, підвищити якість контролю будівельних робіт та сприятиме реалізації в країні сучасних проектів.

Таку думку висловив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
 
Серед плюсів впровадження BIM-технологій Парцхаладзе назвав моментальне отримання доступу до будь-якої інформації про об’єкт, якісний контроль робіт на всіх етапах, уникнення колізій у проектах, істотне скорочення вартості будівництва, а також більш раціональне використання ресурсів.
 
Загалом BIM-технології передбачають віртуальне будівництво об'єкта до його фактичного зведення. Це дозволяє зменшити невизначеність, підвищити безпеку, вирішити проблеми, а також моделювати і аналізувати потенційні впливи різних чинників на всіх етапах будівництва.

Раніше повідомлялося, що у Мінрегіоні планують змінити ДБН В.2.2-24:20ХХ «Висотні будинки і комплекси». На цей раз пропонується встановити нові вимоги до мінімальної товщини перекриття будівель, що дозволить будувати їх на всій території України.

Джерело