Реєстрація /

Влада знову вирішує, якими податками обкласти будівельний ринок

Змінюють законодавство.

Данило Гетьманцев заявив про створення робочої групи, яка має напрацювати законопроект про оподаткування будівельної галузі, у тому числі запровадження ПДВ на операції з нерухомістю.
Не виключено, що документ передбачатиме запровадження податку на додану вартість (ПДВ) на операції з нерухомістю. Відповідну норму раніше виключили із «ресурсного» законопроекту №5600.

Про це в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

«Будівельники заробляють непогано, але не сплачують податки. Це показує податкове навантаження... Ми маємо кілька законодавчих ініціатив. Вони різні, від різних груп. І від ринку, і від Міністерства регіонального розвитку, і Мінфіну. У нас у комітеті вже створено робочу групу, покликану знайти між ними компроміс», – сказав нардеп.

Він уточнив, що законодавчі ініціативи стосуватимуться не лише оподаткування, а й захисту прав інвесторів.

Щодо податків на купівлю-продаж нерухомості, то «це питання треба врегулювати».

«Яким чином відрегулювати – ми шукатимемо компроміси. Наша робота в комітеті, вона ж і полягає в тому, щоб знайти золоту середину між різними, часом суперечливими інтересами суспільства, держави, бізнесу та прийняти правильне рішення», – сказав Гетьманцев.

Стаття по темі: Як зміняться ТРЦ після карантину: зона розваг під загрозою, торгівля шукає нові формати

Раніше повідомлялося, що іноземні інвестори поки відклали запуск будівельних проєктів в Україні.

Джерело