Реєстрація /

Влада повідомила, що зроблять у парках

Продовжать реконструкцію.

Головним пріоритетом благоустрою та реконструкції парків та скверів стали європейські стандарти зі збереженням природного ландшафту та зелених насаджень. А головною вимогою є створення можливості відпочинку киян у своєму районі, без необхідності їхати в інший кінець міста. Також кожен парк відрізнятиметься власним дизайном, архітектурними особливостями, враховуючи географічне розташування та наближеність до житлових масивів чи водоймищ.

Про це повідомили у комунальному об’єднанні «Київзеленбуд».

Із найсучасніших та унікальних особливостей, що будуть радувати киян та гостей міста, стануть:
•    відновлене дитяче автомістечко, свого роду імітація повноцінного міста з дорожніми знаками, конструкціями мостів, тунелів, залізничного переїзду, зупинок у парку «Куренівський»;
•    збереження острівного ландшафту шляхом поєднання островів між собою пішохідними доріжками у парку «Наталка»;
•    влаштування стилізованої головної вхідної групи, що складатиметься з унікальних 5 арок-фонтанів, які символізуватимуть 5 років партизанського руху під час Другої світової війни у парку «Партизанська слава»;
•    «сухий» фонтан із різнокольоровою підсвіткою та музичним супроводом у парку «Сирецький».

Окрім того у парках будуть влаштовані дитячі майданчики, спортивні воркаути, LED-освітлення, пішохідні та велодоріжки із сучасним покриттям.

Раніше повідомлялося, що у Солом’янському районі реконструюють і благоустроять ландшафтний парк. Відповідний проект затверджено розпорядженням Київської міської державної адміністрації.

Джерело