Реєстрація /

В Печерському районі Києва з'явилась вулиця імені Джона Маккейна

В Киеве переименована улица Ивана Кудри

Київська міська рада в середу проголосувала за перейменування вулиці Івана Кудрі в Печерському районі. Тепер вулиця носить ім'я покійного американського сенатора Джона Маккейна.

Про перейменування повідомив депутат Київради Олександр Пабат, який зазначив, що перейменована вулиця Маккейна знаходиться в незадовільному стані.

«Думаю, не варто говорити про політичні нюанси дійства. Питання викликає естетико-технічний стан вулиці ... М'яко кажучи, не вашингтонські стандарти», – пише Пабат на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року в Деснянському районі Києва вулицю Маршала Жукова перейменовано на вулицю Кубанської України. У Шевченківському районі вулиця Мельникова перейменована і тепер носить ім'я Юрія Іллєнка.

Довідка

Іван Кудря – співробітник НКВС, який під час Другої світової війни керував диверсійною роботою радянських разведгрупп в окупованому Києві. Кудря був розкритий і арештований німцями в липні 1942 року. У листопаді 1942 року його розстріляли.

Джон Сідней Маккейн III – американський політик, член Республіканської партії, 6 разів обирався в Сенат США (з 1986 по 2016 роки). В молодості Маккейн під час армійської служби льотчиком взяв участь у В'єтнамської війні. Під час авіанальоту літак Маккейна був збитий і потрапив в полон на 5 половиною років.

З 2014 року Маккейн неодноразово висловлювався на підтримку України, закликав владу США передати в якості військової допомоги летальну зброю. Після його смерті в серпні 2018 року президент України Петро Порошенко закликав присвоїти ім'я Маккейна одній з вулиць Києва.

Джерело

Теґи