Реєстрація /

Українцям розповіли, чому варто обміняти старі лампи на розжарювання на LED

Наразі діє програма.

В Україні стартувала програма обміну звичайних ламп розжарювання на LED. Наразі відбувається тестування послуги. За умовами програми можна безкоштовно отримати 5 світлодіодних ламп. Чому важливо це зробити кожному українцю і як це допоможе енергосистемі, розповідає YASNO.

Основною перевагою LED-ламп є, звичайно, їхня економічність і практичність. Вони споживають до 10 разів менше електроенергії, ніж звичайні лампи розжарювання та слугують до 11 років без заміни. А ще вони забезпечують більш приємне та безпечне для зору освітлення та не шкодять атмосфері. Економія на освітленні приміщення може сягати більше 80%. Тому важливо, щоб якомога більше українців скористались цією можливістю і замінили лампочки у своїх домівках.

«Враховуючи атаки ворога по об’єктам енергетичної інфраструктури, питання економії електроенергії є надзвичайно важливим. І, завдяки такій ініціативі, нікому навіть не доведеться витрачати власні кошти, адже отримати 5 LED-ламп кожен українець зможе безкоштовно. Будь ласка, скористайтесь такою можливістю. Такий простий крок в масштабах країни дозволить зменшити споживання електроенергії і, відповідно, знизити навантаження на енергосистему, а це реальна допомога енергетикам», – сказав Сергій Коваленко, генеральний директор YASNO.

Щоб скористатися програмою, достатньо попередньо залишити заявку у «Дії», прийти у відділення Укрпошти й обміняти 5 звичайних ламп на таку ж кількість світлодіодних.

Експерти YASNO також рекомендують замислитись про заміну систем освітлення на підприємствах, в офісах та інших установах на більш енергоефективну. Такий крок дозволить збільшити обсяги можливої економії та зекономить кошти бізнесу на електроенергію. Для прикладу, YASNO вже реалізував на умовах енергосервісу понад 24 проєкти з модернізації систем освітлення, які дозволили клієнтам зменшити споживання електроенергії в середньому на 85%.

Раніше повідомлялося, що за  рік оренда житла подешевшала, а комунальні тарифи виросли.

Джерело