Реєстрація /

Українці збільшили борг за «комуналку» до 40 мільярдів гривень

За всі види послуг є борг.

Станом на кінець лютого 2018 року заборгованість громадян України з оплати житлово-комунальних послуг досягла 40 млрд. 600 млн. грн.

Про це йдеться в інформаційній довідці Державної служби статистики про соціально-економічне становище України за перші два місяці року.

Повідомляється, що в лютому поточного року українці сплатили за послуги житлово-комунального господарства 10 млрд. 300 млн. грн., що становить 75,3% нарахованих за цей період сум. За поставки електроенергії – відповідно 3 млрд. грн. або 111,5% (за рахунок погашення боргу попередніх періодів).

Крім цього було зазначено, що на кінець лютого заборгованість споживачів з оплати за поставки природного газу склала 16 млрд. 400 млн. грн., за централізоване опалення і постачання гарячої води – 14 млрд. 400 млн. грн., за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 3 млрд. 800 млн. грн. За холодну воду і водовідведення українці заборгували 1 млрд. 800 млн. грн, при цьому борг за поставки електрики склав 3 млрд. 800 млн. грн.

Раніше повідомлялося, що борг киян за житлово-комунальні послуги у січні склав більше 585 мільйонів гривень.

Джерело