Реєстрація /

Українці почали сумлінно сплачувати комунальні послуги

Гасять також борги.

Українці у квітні сплатили комунальні послуги та поступово гасить борги попередніх періодів. Як стверджують дані Державної служби статистики України, обсяг сплачених коштів у березні склав 18 млрд. грн., що є 100,9% нарахованих за цей період сум. За постачання електроенергії сплачено 4 млрд. грн., що є 143,9% нарахованих сум.

При цьому в березні середні нарахування разом з електроенергією на одного власника особового рахунку складали 2296,5 грн.

У березні за рішенням Уряду стартував процес монетизації субсидій. Субсидії для оплати житлово-комунальних послуг у березні отримали 3,4 млн. домогосподарств, а загальна сума виплат склала 5,7 млрд. грн.

Раніше повідомлялося, що переоформлення субсидій на наступний опалювальний період розпочалося з 1 травня 2019 року в автоматичному режимі. Воно торкнеться 90% отримувачів субсидій.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 травня в Україні: нова ціна на газ, вводиться пеня на борги по комуналці

У Києві субсидію отримує 162 тис. 197 родин. Рівень розрахунків за надані комунальні послуги становить 75%. Для початкового періоду це достатньо високий рівень розрахунку.

Джерело