Реєстрація /

Українці на 42% збільшили платежі при продажі нерухомості у Пенсійний фонд

Нові правила оцінки нерухомості збільшили нарахування.

Впровадження автоматичної оцінки нерухомості, яку почали проводити за допомогою спеціального сервісу наприкінці червня цього року, підвищило рівень надходжень до Пенсійного фонду на 42%, або на 200 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Фонду держмайна.

Надходження від операцій з нерухомістю фізичних осіб зросли в третьому кварталі до 732,7 млн грн. Притому що за той же період 2020-го показник становив 515,5 млн грн.

Сервіс автоматичної оцінки допомагає здійснювати контроль над оподатковуваною базою при операціях з нерухомістю фізосіб, уникаючи заниження відрахувань.

За інформацією від Державної податкової служби, у третьому кварталі 2021-го показник надходжень податку на доходи фізосіб зріс на 18% у річному вимірі. Також там присутня частка надходжень від податків на доходи фізосіб від продажу (обміну) власної нерухомості.

«Сервіс на практиці продемонстрував ефективність контролю над помилками або штучним заниженням розрахунків податків від угод з нерухомістю, і це важливий крок до створення справедливої системи оцінки», — зазначив глава ФДМ Дмитро Сенниченко.

За його словами, якщо громадяни не згодні з оцінкою, визначеною системою, вони можуть звернутися до професійних оцінювачів.

Стаття по темі: Оренда квартири в Києві: як не стати жертвою шахраїв і що робити, якщо таке сталося

Раніше повідомлялося, що Україні стануть енергоефективними 1000 громадських будівель.

Джерело

Теґи