Реєстрація /

Україна стабільно проходить опалювальний сезон

Допомагає успішна робота ППО.

Проведена минулого року наймасштабніша за всю історію України ремонтна кампанія на енергооб'єктах та успішна робота сил протиповітряної оборони дозволили забезпечити стабільне проходження цьогорічного опалювального сезону. На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону «Єдині новини».

Глава Міненерго нагадав, що завдяки ремонтам планувалося додати до системи 1,7 ГВт потужності, на сьогодні вже вдалося досягти показника на рівні 2,2 ГВт, при цьому ремонти тривають.

Відновлювальні роботи проводяться, зокрема, за рахунок обладнання, наданого міжнародними партнерами або закупленого коштом Фонду енергетичної підтримки України, створеного за спільною ініціативою міністра та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Також про стабільність проходження опалювального сезону свідчить достатній рівень генерації, що забезпечує внутрішні потреби споживачів.

«Були поодинокі випадки, коли ми питали аварійну допомогу сусідніх країн. Слід зважати на те, що це нормальний процес роботи в єдиній енергомережі, адже сьогодні Україна є частиною європейської енергомережі. Буквально нещодавно ми надавали аварійну допомогу Польщі, і так було кілька разів», – пояснив він.

Раніше повідомлялося, що дефіцит робітників на будівельному ринку в Україні складає 30%.

Джерело