Реєстрація /

Україна отримала 100 мільйонів євро на компенсації за знищене житло українців

Гроші отримають 2 тисячі родин.

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомив про виділення коштів на компенсації за знищене житло від Банку Розвитку Ради Європи.

«+100 мільйонів євро на компенсації за знищене житло від Банку Розвитку Ради Європи. Відповідне рішення ухвалила Адміністративна рада Банку, тривають перемовини щодо підписання Рамкової кредитної угоди», – зазначив він.

За словами Віце-прем’єр-міністра, цієї суми вистачить для отримання понад 2 тисяч житлових сертифікатів для тих українців, чиє житло було знищене внаслідок російської військової агресії.

Олександр Кубраков також підкреслив, що від початку дії державної програми компенсацій подано більше 11 тисяч заявок, а з січня вже придбали нову домівку 1637 українські родини на загальну суму в 3,4 мільярда гривень.

Нагадаємо, загалом за програмою єОселя працює 7 банків. П’ять з яких державні – Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк, Сенс банк та два з приватним капіталом – Глобус та Скай банк.

Найчастіше пільгові кредити на житло видають у Ощадбанку – 44% або майже кожен другий виданий кредит. 97% від усіх виданих кредитів припадає на 3 банки: Ощадбанк (44%), Приватбанк (30%) та Укргазбанк (23%).

Середня сума кредиту за програмою єОселя становить 1,5 млн грн. Більшість кредитів – майже половину або 45% – видають у Києві та Київській області.

Раніше повідомлялося, що Житній ринок на Подолі віддають в оренду на 15 років.

Джерело