Реєстрація /

У забудовника забрали землю в Солом'янському районі


Суд повернув землю.

Земельну ділянку в Солом'янському районі Києва, яка призначався для будівництва готелю, офісних будівель і торгових приміщень з підземним паркінгом забрали у забудовника.

Про це стало відомо стало відомо з повідомлення пресслужби прокуратури Києва.

«Постановою Північного апеляційного господарського суду залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов прокурора в інтересах держави про визнання незаконним та скасування рішення Київської міської ради та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки вартістю понад 2,5 млн гривень», – повідомляє пресслужба.

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Київрада передала товариству в оренду на 10 років земельну ділянку по вул. Генерала Шаповала (колишня Механізаторів, Солом'янський район) для будівництва та обслуговування комплексу багатофункціонального призначення, готелі, офісних будівель і торгових приміщень з підземним паркінгом у зв'язку з набуттям права власності на майно площею 22 кв. м. При цьому площа виділеної ділянки виявилася в 27 разів більше ніж площа зазначеного об'єкта.

Крім того, рішення про виділення землі було прийнято Київрадою з порушенням вимог земельного без проведення земельних торгів.

Раніше повідомлялося, що Київська міська прокуратура вимагає в суді повернення територіальній громаді земельних ділянок загальною площею майже 1 га та вартістю 47 млн грн на території парку ім. Андрія Малишка у Дніпровському районі м. Києва.

Джерело

Теґи