Реєстрація /

У Вільнюсі представили 3D-платформу для реконструкції Бучі та Бородянки

Під час заходу було презентовано інтерактивну 3D-платформу.

У Вільнюсі пройшла прес-конференція, на якій Агентство розвитку будівельного сектору (SSVA) представило результати проекту відновлення українських міст Буча і Бородянка. Під час заходу було презентовано інтерактивну 3D-платформу, передану українським партнерам для оцінки збитків та моделювання альтернативних варіантів відновлення постраждалих від війни міст. Про це пише lrt.lt.

Цей інструмент також сприятиме залученню талантів та інвестицій у майбутню реконструкцію. Томаш Гульбінас, керівник програми SSVA в Україні, та Її Превосходительство Констанція Х. Ванг, Голова Місії Тайваню у Литві, які співфінансують проект, відповіли на запитання журналістів під час заходу.

Томаш Гульбінас, керівник програми SSVA, розповів про можливості платформи: «Ми створили три моделі міст, так звані цифрові міста-близнюки, що дозволяють проводити точні вимірювання та планувати відновлення з високою точністю. Це дозволяє миттєво побачити, як виглядатиме нова будівля, і значно спрощує та прискорює процес планування урбаністичної регенерації».

Він також зазначив, що цей інструмент дозволяє уникнути помилок, які могли б виникати під час ручних вимірів.

«Це більше не базується на здогадах чи припущеннях, які зазнають людської помилки. Інструмент здатний надавати дуже точні вимірювання, що робить його дуже корисним для архітекторів та градопланувальників», – зазначив Гульбінас.

«Інструмент, який ми створили, дозволяє досліджувати будь-яку територію у селищі, не покидаючи своєї кімнати. І не тільки із землі, ви можете побачити панораму та зверху, та й взагалі з будь-якої точки та кута. Також у платформі закладено різні дані. Наприклад, якщо Вам потрібно виміряти відстань, Ви можете зробити це з гарною точністю. Це також ефективний інструмент вимірювання будинків. Похибка може бути десь у 5 см», – зазначив він.

Одним із ключових компонентів проекту є навчання українських муніципалітетів роботі з цією платформою. Томаш Гульбінас зазначив: «Цей проект триватиме три роки, протягом яких українські муніципалітети навчатимуться користуватися інструментом для оцінки збитків та планування відновлення. Платформа дозволяє не лише аналізувати збитки, а й залучати інвестиції завдяки точним даним про можливості розвитку».

Проект також має потенціал для залучення міжнародних інвесторів, які матимуть змогу використовувати платформу для оцінки інвестиційних можливостей: «Ця платформа може стати інструментом залучення іноземних інвесторів, оскільки вона дозволяє наочно демонструвати можливості для розвитку бізнесу у постраждалих містах».

Раніше повідомлялося, що вакантність на офісну нерухомість у столиці все ще не вийшла на довоєнний рівень.

Джерело