Реєстрація /

У КМДА розповіли як киянам економити на оплаті опалення

В першу чергу необхідно встановити окремий теплопункт.

Для зменшення сум у платіжках за тепло перше, що потрібно зробити в багатоквартирному будинку – встановити теплопункт. Це дозволить київській родині заощадити більше 2 тис. гривень на опаленні за один сезон.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Після встановлення теплопункту київська сім'я, яка проживає у двокімнатній квартирі, зможе економити більше 2 тис. грн за опалювальний сезон. А якщо в будинку утеплити фасад і замінити вікна та вхідні двері, то рахунок за централізоване опалення зменшиться наполовину, зазначив Петро Пантелєєв.

«Перше, з чого необхідно починати термомодернізацію будинку – це теплопункт з можливістю погодного регулювання. Таке обладнання не тільки знижує вартість опалення на 20%, але і значно підвищує рівень комфорту в приміщеннях. Ми забуваємо про можливість недогріву або, навпаки, перегріву в квартирах. Вартість такого обладнання – близько 400 тис. гривень. Місто може оплватіть 280 тис. гривень (70%), людям залишається зібрати 120 тис. Приміром, для 100-квартирного будинку сума для однієї родини складе 1200 грн. Тобто за кілька місяців мешканці повертають вкладені кошти і мають чисту економію надалі», – зазначив він.

Програмою «70/30» можуть скористатися не тільки будинки ОСББ та ЖБК, а й житлові будинки, де немає організованого власника.

Джерело