Реєстрація /

У КМДА пообіцяли стримати зростання тарифів на воду

Вода має подорожчати на 19%.

Міська влада категорично проти підвищення тарифів на холодну воду та водовідведення для киян у складний період боротьби з пандемією. Сьогодні в усій країні фіксують зниження доходів родин та їх платоспроможність. Підвищувати ціни на необхідні для людей послуги неправильно і несправедливо.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

За словами Петра Пантелеєва, безумовно, будь-якому підприємству необхідні кошти для якісної та стабільної роботи.

«Але, переконаний, що оптимізувавши роботу, підприємство здатне забезпечити в період карантину якісні послуги водопостачання та водовідведення без підняття цін на них. У першу чергу, усі виконавці послуг повинні орієнтуватися на інтереси й потреби своїх клієнтів та об’єктивно оцінювати ситуацію з рівнем платежів», – пояснив Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, раніше «Київводоканал» опублікував заяву про наміри підвищити тарифи компанії на послуги водопостачання та водовідведення для киян ще на 19% – із січня 2021 року.

У відповідь на це повідомлення Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що не дозволить підвищувати тарифи на холодну воду та водовідведення в період карантину.

«Ми розуміємо, що ціна на послуги формується з об’єктивних витрат. Зокрема, вартості електроенергії, зарплати персоналу та інших. Але ж ми повинні зважити і на платоспроможність людей, що значно знизилась через карантинні заходи», – підкреслив Віталій Кличко.

Стаття по темі: Відмова у субсидії: хто та чому не отримає допомогу держави

Раніше повідомлялося, що в ПрАТ «АК «Київводоканал» заявили про намір підвищити тарифи на водопостачання і водовідведення на 2021 рік. У компанії хочуть підвищити тарифи майже на 20%.

Джерело