Реєстрація /

У Київській області викрито злочинну групу на чолі з депутатом, яка займалася незаконним заволодінням землі

Слідство продовжується.

Поліція Київщини повідомила про підозру чотирьом учасникам організованої групи, яка займалася відмиванням майна, підробкою документів та шахрайством. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це стало відомо з повідомлення Київської обласної прокуратури.

За даними слідства, депутат однієї із територіальних громад Бориспільського району організував злочинну групу з метою заволодіння земельними ділянками на території району. Як виконавець він залучив голову садового товариства, державного кадастрового реєстратора та ще одну людину.

Вони знаходили вільні від забудови ділянки на території садового товариства та підшукували їх потенційних покупців, розміщуючи відповідні оголошення з продажу землі в інтернеті. Надалі виробляли пакет підроблених документів та оформляли право розпоряджатися земельними ділянками на підставних осіб. Згодом – відчужували їх покупцям. Отримані від угод, засоби розподіляли між собою.

Таким чином, учасники злочинної групи заволоділи більш як двома мільйонами гривень.

За клопотанням прокуратури суд обрав депутату запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 2 млн грн. Щодо інших учасників клопотання розглядаються у суді.

Також суд розглядає клопотання про арешт майна підозрюваних.

Як повідомляє поліція, 46-річний організатор злочинної банди та троє виконавців 37-49-річного віку зі столиці та Борисполя займалися незаконним заволодінням земельних ділянок на території Бориспільського району з липня 2019 року протягом дев'яти місяців.

За фактом шахрайства, вчинене повторно в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України) та використання свідомо підроблених документів, вчинене повторно організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України) за процесуальним погодженням Бориспільської окружної прокуратури, слідчі повідомили всіх чотирьох зловмисників про підозру.

Також організатору та двом учасникам злочинної групи повідомлено підозру за фактом легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, організованою групою (ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).

Раніше повідомлялося, що для модернізації будинку в Солом'янському районі, куди потрапила ракета, залучать міжнародних донорів.

Джерело