Реєстрація /

У Київській області нарощують облаштування фортифікаційних споруд

Вже встановлено близько 10 тисяч бетонних пірамід.

Київщина продовжує нарощувати роботи з влаштування фортифікаційних споруд. Йде розвиток оборонних рубежів та ефективної системи інженерних загороджень. Вже встановлено близько 10 тис. бетонних пірамід, облаштовано протитанковий рів та інші невибухові загородження.

Про це йдеться у повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

«Облаштовуємо ефективну систему інженерних загороджень, щоб мешканці Київщини почувалися в максимальній безпеці. Будівництво ведеться відповідно до державних завдань. Усі роботи узгоджуємо з військовими відповідно до потреби та доцільності», – зазначив він.

Споруджуються загороджувальні рубежі – «зуби драконів», протитанкові рови та інші невибухові загородження. Вже встановили близько 10 тис. бетонних пірамід, облаштували протитанковий рів. Крім того, фортифікації, що будуються, передбачають розгалужену систему траншей, бліндажів та інших видів укриттів.

«З військовими комунікуємо постійно, щоб збудувати найефективніші споруди з надійним захистом. Мобілізуємо усі сили та ресурси для виконання поставлених завдань», – повідомив начальник КОВА.

Він зазначив, що будівництво фортифікацій знаходиться під постійним прискіпливим контролем.

«Цього тижня провели засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» за участю представників усіх правоохоронних органів, військових та підрядників, залучених до цього процесу. До всіх вимога єдина: якість, дотримання термінів та ефективне використання коштів. Від цього залежить життя як цивільного населення, так і наших захисників, – резюмував Руслан Кравченко.

Нагадаємо, що лише 1% заявок за програмою єОселя отримали пільгові кредити.

Джерело