Реєстрація /

У Києві ялинки у парках та скверах обробляють антивандальною речовиною

Попередили про небезпеку зрізати ялинок.

У столиці з метою захисту хвойних дерев та кущів від варварського знищення їх обробляють спеціальними засобами зі специфічним «аромасюрпризом». Також, триває лікування вікових дерев, що мають статус об’єкта природно-заповідного фонду.

Про це стало відомо з повідомлення комунального підприємства по утриманню зелених насаджень (КП УЗН) столиці.

Як зазначається у повідомленні, репеленти, якими обробляють вічнозелені дерева, на вулиці не завдають ніякого шкідливого впливу, але якщо таку ялинку (сосну) занести до приміщення – речовина почне виділяти стійкий неприємний запах.

Також, у пресслужбі КП «Київзеленбуд» наголосили, що у Києві триває лікування вікових дерев, що мають статус об’єкта природно-заповідного фонду. 

Це 18 ботанічних пам’яток природи місцевого значення.

У пресслужбі розповіли, що мова йде про заходи, необхідні для покращення стану зелених насаджень: видалення сухих гілок та тих, що перетинаються, вилучення плодових тіл грибів, зачистка, обробка фунгіцидами уражених місць тощо.

Зазначається, що на кожну пам’ятку природи підготовлено технологічну карту на виконання робіт з лікування вікового дерева. У ній було враховано причини погіршення стану пам’яток природи в залежності від місця їхнього розташування, рівня забрудненості повітря еколого-географічної зони; поширення шкідників та хвороб, оцінка їхньої ролі в ослабленні й всиханні дерева чи його частин; взаємодію з екосистемою – тваринами та навколишнім середовищем. 

Раніше повідомлялося, що через блокаду на кордоні із Польщею виник дефіцит будматеріалів.

Джерело