Реєстрація /

У Києві щороку мають ремонтувати 170 км тепломереж

Тоді аварій буде мало.

Щороку в столиці необхідно здійснювати заміну та модернізацію 170 км теплових мереж, щоб зупинити тенденцію їх руйнації та аварійності. Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» цього року замінило рекордні 130 км і в наступному році місто забезпечить ще більші масштаби ремонтних робіт.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що минулого року місто повернуло теплоенергетичний комплекс, у тому числі і 2,7 тис. км теплових мереж, з управління приватної компанії «Київенерго».

«Повернувши майно в управління комунального підприємства «Київтеплоенерго», ми фактично врятували його. Адже багато років у капітальний ремонт і заміну теплових мереж не вкладали кошти. Рівень аварійності, що ми маємо наразі, сягає 80%, і треба про це чесно говорити. Тому наше завдання – виконати масштабну програму ремонтів. Протягом наступних 5 років ми маємо міняти не менше 170 км теплових мереж», – пояснив Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА нагадав, що цього року завдяки комплексній підготовці до опалювального сезону загалом кількість аварій знизилась на 30%.

Стаття по темі: Що змінилося з 1 жовтня в Україні: нові гроші, код IBAN і суворі правила видачі субсидій

Нагадаємо, що в попередній раз тарифи на опалення в Києві підвищувалися близько року тому. У грудні 2018 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг збільшила тариф на виробництво тепла для населення КП «Київтеплоенерго» на 22,7%.

За останніми даними Київської міської держадміністрації, теплові електростанції Києва готові до початку і проходженню опалювального сезону. Загальна готовність міського господарства до зими складає 97%.

Джерело