Реєстрація /

У Києві Міст метро був заблокований через загрозу теракту: озброєний чоловік відкрив стрілянину і погрожував підірвати бомбу

У столиці України стався транспортний колапс через перекритий міст і зупиненої «червоної» гілки метро

У середу, 18 вересня, в Києві через загрозу еракта було зупинено рух на Мосту метро і «червоної» гілки метрополітену. На мосту був блокований чоловік, який відкрив стрілянину і озвучив загрозу підірвати міст.

Поліція Києва назвала те, що відбувалося «підготовкою до теракту». Міст метро блокований з обох сторін, через це сильно утруднено автомобільний рух з Правого берега. Біля заїзду на Міст метро чергує бронетранспортер силовиків.

ЗМІ вдалося дізнатися подробиці про чоловіка, який загрожує вибухом. За інформацією видання TheБабель, це 42-річний житель Криму Олексій Белько, який раніше покинув півострів.

Белько відомий правоохоронним органам - раніше він здав в поліцію 1 кілограм вибухівки та близько сотні патронів. Свої дії він пояснив тим, що знайшов боєприпаси в сейфі в Чернігівській області.

18 сентября мужчина захватил Мост метро в Киеве и угрожает взорвать его
Фото користувача соцмережі facebook.com/pollockmarc

 

Називаються прикмети підозрюваного в підготовці теракту: високий чоловік, більше 180 см росту, носить довге волосся. На міст Бельке прибув на білому автомобілі Opel, зупинив його в лівій смузі в бік Лівого берега і зробив попереджувальні постріли в повітря з вогнепальної зброї.

Станом на 19.00 18 вересня відомо, що передбачуваний терорист збив дрон поліції.

Видання Страна.ua повідомляє, що «людина, яа замінуваала міст Метро в Києві 18 вересня – це Олексій Миколайович Белько, уродженець Фороса і військовослужбовець ЗСУ. Він контрактник і числиться начальником радіостанції польового вузла зв'язку військової частини А3628 в Броварах (Київська область - ред)».

Затримано чоловіка, який погрожував підірвати Міст метро в Києві

Приблизно 20.00 18 вересня чоловіка, який погрожував підірвати Міст метро, було затримано спецпризначенцями.

Джерело