Реєстрація /

У центрі столиці привласнили фонтан

Прокуратура через суд намагається повернути об'єкт.

Столична прокуратура почала кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння фонтаном біля кінотеатру «Зоряний» в Печерському районі Києва.

Фонтан відноситься до комунальної власності і розташований на вул. Московській, 31/33.

За інформацією прокуратури, на початку березня 2018 року невстановлені особи незаконно зареєстрували право приватної власності на вказане комунальне майно, яке закріплене на праві господарського відання за КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району м.Києва».

Крім того, місцевою прокуратурою на захист інтересів територіальної громади міста Києва готується позов до суду про витребування вказаного майна у незаконного користувача.

Раніше столична прокуратура домоглася відновлення прав територіальної громади та повернення з незаконного володіння приміщень фонтану на вул. Хрещатик, 25. Технічні приміщення фонтану «Хрещатик» площею близько 200 кв. м і вартістю понад 3 млн. 400 грн., які є комунальною власністю, в 2009 році рішенням Бориспільського міськрайонного суду Київської області були незаконно відчужені на користь приватної фірми і в подальшому неодноразово перепродані.

Джерело