Реєстрація /

ТОП-3 помилок при встановленні кліматичного обладнання в БЦ

Називають три найбільш типові помилки монтажу кліматичного обладнання

Ринок кліматизації великих об'єктів нерухомості продовжує розвиватися - сьогодні жоден  об'єкт вже неможливо уявити без кліматичної системи, яка забезпечує затишок для людей, що знаходяться всередині і життєдіяльність для будівлі, в цілому. Мабуть, найбільш відчутною присутність (а особливо відсутність) сучасної кліматичної системи є в офісних та бізнес-центрах. Тим паче, що численні дослідження підтверджують пряму залежність між продуктивністю праці співробітників офісів та рівнем комфортності  атмосфери всередині приміщення, де вони працюють. Але при встановленні кліматичного обладнання все ще виникають помилки,  як же їх уникнути?

Фахівці компанії «Ліконд», офіційного дистриб'ютора DAIKIN в Україні, яка входить в ТОП-3 українського ринка кліматизації великих  об'єктів, звертають увагу на той факт, що основні помилки при монтажі кліматичної техніки, в основному, виникають або під час проектування, або внаслідок неправильних дій безпосередньо монтажної організації.

Як запобігти помилок при встановленні кліматичного обладнання в БЦ

Серед трьох найбільш типових помилок монтажу кліматичного обладнання, фахівці назвали наступні:

  1. Неправильний вибір типу і місця розташування внутрішніх блоків. Така помилка призводить до дискомфортних умов всередині офісних приміщень, що пов'язано з недостатнім повітряним обміном і вентиляцією, протягами, а також із зайвим шумом від робіт кліматичного обладнання.
  2. Неправильне вибір місця розташування зовнішніх блоків. Внаслідок чого можливі різноманітні проблеми, наприклад зайвий шум працюючих зовнішніх блоків, котрий заважає сусідам, робота блоків в умовах нагрівання власним повітрям, що викидається, надлишкове вітрове навантаження на блок, накопичення снігу і льоду навколо зовнішнього блоку в зимовий час і т.п. Такі помилки можуть призвести до падіння продуктивності, підвищення зношення і виходу обладнання з ладу.
  3. Недостатньо місця для сервісного обслуговування блоків. Якщо зовнішній блок встановлений без врахування так званого «сервісного простору», його обслуговування буде проблемним, що в підсумку виллється у збільшення термінів ремонту та на  роботі системи, в цілому. Тому потрібно уважно дотримуватися вимог та порад виробника, відносно встановлення як внутрішніх, так і зовнішніх блоків.

Варто зауважити, що на виправлення подібних помилок можуть піти як суттєві фінансові, так і людські ресурси, до того ж,  не лише сервісної організації, але й опосередковано, організації, в чиєму користуванні знаходиться безпосередньо кліматичне обладнання. Не випадково, провідні постачальники кліматичного обладнання проводять навчальні семінари для монтажних організацій, зокрема, компанія «Ліконд» організовує такі заходи регулярно, в рамках власного Учбового центру, в тому числі, на базі тренінг-центру, який нещодавно відкрився.

Джерело