Реєстрація /

Теплопостачальні та теплогенеруючі компанії заборгували мільярди гривень за газ


Борги можуть реструктуризувати.

Процес реструктуризації боргів теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії йде дуже повільно.

Про це повідомили у Мінрегіоні.

Як повідомляє відомство, 214 підприємств включені у Реєстр щодо реструктуризації заборгованості. Сума пені, штрафних і фінансових санкцій, що підлягає списанню складає 6 млрд. 400 млн. грн. Лише 35 підприємств  уклали договори реструктуризації з НАК «Нафтогаз України». 

Також керівництво міністерства закликало всі підприємства ТКЕ прискорити процедуру підписання договорів і розпочати процедуру реструктуризації.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії 

У Мінрегіоні вважають, що за накопиченими боргами в кожному випадку стоїть конкретний орган місцевого самоврядування, оскільки централізоване теплопостачання і водопостачання на сьогоднішній день є власністю громади. Найбільші борги комунальних підприємств за спожиту електроенергію у Донецькій, Луганській, Тернопільській областях і в містах Харків та Київ.

За інформацією НАК «Нафтогаз», теплопостачальні підприємства отримали відшкодування по пільгам та субсидіям у розмірі 3 млрд. 900 млн. грн. За рахунок цих коштів, вважають у Міністерстві, можна поліпшити ситуацію з  розрахунками підприємств за спожитий природний газ.  
 

Джерело