Реєстрація /

Тариф на електроенергію може вирости

Вже в грудні переглянуть тарифи.

В Україні хочуть ухвалити рішення про збільшення тарифу на електроенергію через зростання вартості вугілля на європейських біржах та вартості його транспортування з нідерландського Роттердама до України.

Відповідне питання внесене до порядку денного засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яке відбудеться 14 грудня.

Раніше, у березні 2016 року Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) також підвищила тариф на виробництво тепла для населення КП «Київтеплоенерго» на 22,7%.

Тариф для виробництва та надання населенню послуг з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води збільшено з 785,94 гривень за ГКал до 964,19 гривень за ГКал.

Тарифи вказані без ПДВ і вступлять в силу з 1 січня 2019 року.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії

Джерело