Реєстрація /

Суворий карантин на Новий рік та Різдво обговорюється в Уряді

Готується план жорстких заходів на новорічні свята

Уряд України готує план щодо посилення карантинних заходів на час новорічних та різдвяних свят. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засідання Кабміну.

До кінця листопада 2020 року в Україні діє «карантин вихідного дня». Наразі Уряд не веде мови про запровадження більш жорстких карантинних заходів, - говориться на сайті Кабміну. 

«Ми розуміємо, що кінець грудня та початок січня — це період новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми. І все це може дати значний поштовх до сплеску хвороби, якого медична система може не витримати. Уряд не приховує та говорить відкрито, що ми розробляємо план реагування на випадок погіршення ситуації. Вже зараз ми фіксуємо зменшення мобільності населення. За даними операторів мобільного зв’язку, через запровадження карантину вихідного дня мобільність населення опустилася до найнижчого рівня з часу повного карантину навесні. Менша мобільність людей означає зменшення ймовірності зараження, і відповідно розривається ланцюг зараження», – констатував Шмигаль.

За його словами, кроки з підсилення карантину мають бути зрозумілими й передбачуваними для людей та бізнесу. Триває опитування представників місцевої та регіональної влади щодо думок стосовно підсилення карантину.

Стаття по темі: Як змінився портрет покупця квартир в новобудовах Києва за час карантину

Нагадаємо, що надзвичайна ситуація в Україні в зв’язку з епідемією Covid-19 триває з березня 2020 року. Уряд кілька разів подовжував карантин та змінював його формат: від повного локдауну навесні до майже повної відміни влітку. Однак в жовтні та на початку листопада суворі протиепідемічні заходи було підсилено через стрімкий ріст захворюваності населення – до 12-14 тисяч випадків на добу.

Джерело

Теґи