Реєстрація /

Субсидіантів в Київській області стало в три рази більше

Суми субсидій змінилися.

У січні 2019 року субсидії на оплату житлово-комунальних послуг призначено 14,3 тис. домогосподарствам Київської області, що в порівнянні з відповідним місяцем 2018 року більше на 9,8 тис. домогосподарств, або в 3,1 рази.

Про це стало відомо з повідомлення ГУ статистики в Київській області.

Всього на цей період субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримували 185,6 тис. домогосподарств області, або 28% від усієї кількості призначених субсидій.

Стаття по темі: Як отримати субсидію в Україні за новими правилами

Середній розмір призначеної субсидії на оплату ЖКП на одне домогосподарство склав 987 грн., що на 27,1% менше, ніж в січні 2018 року. Всього виплатили держдопомоги на 14,1 млн. гривень, що в 2,3 рази більше відповідного показника в січні 2018 року.

Раніше повідомлялося, що виплата субсидій у готівковій формі почнеться з березня цього року.

Про це розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева.

«Ухвалене політичне рішення про те, щоб тих людей, яким призначена субсидія з жовтня, перевести на грошові розрахунки уже в готівковій формі з березня. Це робиться для того, щоб до травня мати уявлення про те, який механізм є більш ефективним. Безготівковий механізм ми запустили з 1 січня, а тепер опрацьовуємо готівковий - в експериментальному порядку усім видати гроші і подивитися, як це буде працювати», – повідомив Рева.

Джерело