Реєстрація /

Стало відомо, у якому віці купують нове житло українці

Купують у різних областях України.

Серед покупців житла на первинному ринку нерухомості понад 70% – це покупці віком від 30 до 45 років.

Про це 100realty.ua повідомила Маріанна Бігунець, директор з продажу Будівельної компанії GAZDA.

Портрет покупців на первинному ринку в міру є постійним, особливі зміни малопомітні неозброєним оком. 90% всіх покупців становлять такі категорії громадян:

  • молоді сім'ї із дітьми;
  • інвестори, які бажають зберегти та примножити кошти;
  • старші пари, які обирають безпечні регіони, такі, як, наприклад, Закарпаття, щоб комфортно проводити старість.

При цьому в окремих регіонах України попит у 1,8-2 рази перевищує пропозицію, переважно найбільш захищені від ворожих обстрілів Закарпаття, Львівщина, Тернопільщина, Буковина. Попит та пропозиція більш-менш збалансовані у низці центральних регіонів, у Київській області та Києві. Однак у середньому країною попит ледь сягає 35% від довоєнного рівня.

«Щодо дефіциту: найголовніше чого може не вистачати потенційному покупцеві, це насамперед фінансові можливості, які б дозволили громадянам придбати те житло, на яке вони розраховують. Саме тому великі надії покладаються на розвиток державної іпотечної програми єОселя на первинному ринку», – каже пані Бігунець.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

Джерело