Реєстрація /

Стало відомо, скільки заробили кияни за допомогою домашніх електростанцій з початку року

Проекти економічно вигідні.

З початку року власники домашніх електростанцій Києва заробили на продажі електроенергії майже 400 тис грн.

Про це повідомила прес-служба Держенергоефективності.

Більше 100 домогосподарств міста, що мають побутові сонячні електростанції, самостійно генерують електроенергію для власних потреб, а надлишок продають у мережу.

Протягом січня-березня в мережу надійшло понад 66 тис. кВт*г електроенергії, що були вироблені побутовими сонячними електростанціями Києва. Постачальник «Київські енергетичні послуги» провів нарахування та здійснив виплати їх власникам на суму майже 400 тис. грн.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії 

«Встановлення домашніх сонячних електростанцій у містах – світовий тренд, який стає все популярнішим і в столиці. Ми щомісяця отримуємо дані від оператора системи розподілу про обсяг електроенергії, що таким чином продається в мережу, та здійснюємо нарахування та виплати на банківські рахунки клієнтів, вказані у договорі», – пояснив директор компанії «Київські енергетичні послуги» Віктор Мельников. 

Постачальник здійснює нарахування за встановленим НКРЕКП «зеленим» тарифом, за яким держава купує електроенергію, вироблену з відновлюваних джерел енергії – сонця, вітру, біомаси та води.   

Раніше повідомлялося, що на даху в столичному дошкільному навчальному закладі № 601 встановлена станція, яка складається з 36 сонячних панелей. За прогнозами завдяки новому обладнанню заклад щорічно економитиме 25 тисяч гривень.

Джерело