Реєстрація /

На даху ще одного дитячого садочка у Києві встановили сонячні панелі

Дитсадок буде економити електроенергію.

На даху в столичному дошкільному навчальному закладі № 601 встановлена станція, яка складається з 36 сонячних панелей. За прогнозами завдяки новому обладнанню заклад щорічно економитиме 25 тисяч гривень.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Станція є додатковим джерелом електричної енергії, що споживає заклад, без віддачі згенерованої енергії в загальну мережу, тобто, для власних потреб закладу.

«Рівень енергоефективності закладів бюджетної сфери, тобто дитсадків та шкіл, значно зріс за останні три роки. Місту та комунальному підприємству «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» вдалося залучити до проведення енергоефективних заходів у бюджетній сфері близько 8,5 млн. євро, з яких 6,5 млн. євро – це грантові кошти або доступні кредити Північної екологічної фінансової корпорації – НЕФКО, що фінансує широкий спектр енергоефективних проектів у країнах Центральної та Східної Європи, включаючи Україну», – зауважив Пантелеєв.

За 5 місяців експлуатації вже зекономлено 9% електричної енергії. 
 

солнечные панелисолнечные панели

Раніше повідомлялося, що у чотирьох дошкільних установах встановили сонячні колектори, що дозволяють виробляти теплову енергію для підігріву води. Загалом у Києві за останні три роки провели комплексну термомодернізацію 28 шкіл та дитсадків, зменшивши у них споживання енергії майже вполовину.

Джерело