Реєстрація /

Ще тисячу камер відеоспостереження встановлять в київських дитсадках

Вже встановили 7 тис. відеокамер.

У столиці планують встановити в дитячих садах ще 1 тис. відеокамер. Повідомляється, що в усіх районах столиці вже встановлено 7 тис. камер зовнішнього спостереження, що закріплені в місцях масового скупчення людей і на об'єктах соціально-культурного побуту, в тому числі, на двох станціях метрополітену.

«Камери абсолютно різного типу, вони виконують абсолютно різні функції: є камери з функцією розпізнавання номерів та осіб, з функцією огляду на 360 градусів, є роботизовані камери, які дають можливість збільшити або зменшити зображення. Це безпека, друге – контроль роботи комунальних служб і третя функція – це управління трафіком», – розповів директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

У столиці вже встановили відеокамери в 1 тис. 4 столичних навчальних закладах. Всього спостереження ведуть з 2 тис. 178 камер, які працюють цілодобово і всі дані передаються в СБУ і Національну поліцію Києва.

Стаття по темі: Як підготувати квартиру до продажу в Києві: 3 кроки до вигідної угоди

У столиці раніше розробили положення про відеоспостереження. У ньому детально описані умови підключення до системи засобів відеофіксації, які перебувають в чужому володінні, і порядок доступу до зібраних даних. Наприклад, комунальні дорожні служби, як користувачі з обмеженим доступом, зможуть тільки моніторити загальну картину і роботу своїх підрозділів в різних куточках міста. Широкий доступ матимуть правоохоронні та спеціальні служби. На основі мотивованого звернення вони зможуть отримати інформацію з відеоархіву або системи аналізу розпізнавання номерних знаків, осіб, порушень правил дорожнього руху тощо.

Джерело