Реєстрація /

Ще один суд підтвердив, що «Київтеплоенерго» не сплачуватиме борги «Київенерго»

Будуть ще суди.

Апеляційний суд відхилив скаргу щодо визначення КП «Київтеплоенерго» правонаступником газового боргу ПАТ «Київенерго» перед ПАТ «НАК «Нафтогаз України».

Таким чином, суд погодився із судом першої інстанції та підтвердив, що комунальне підприємство разом із громадою м. Києва не має сплачувати борг приватної акціонерної компанії.

Суд встановив, що норма закону, якою ПАТ «Київенерго» та ПАТ «НАК «Нафтогаз України» обґрунтовують вимогу про правонаступництво, не відповідає Конституції України та звернувся із поданням до Верховного Суду для внесення подання до Конституційного Суду України щодо конституційності норми закону. 

Стаття по темі: Як зареєструвати право власності на квартиру в новобудові: оформляємо документи, знижуємо ризики

Нагадаємо, що ПАТ «НАК «Нафтогаз України» відмовляється укласти договори постачання газу із КП «Київтеплоенерго» допоки останнє не візьме на себе зобов’язання сплатити борг попереднього постачальника послуг – ПАТ «Київенерго». «Нафтогаз» вимагає, щоб комунальне підприємство сплатило не лише основний борг, який сягає понад 3,3 млрд грн, а й штрафи та пені, які були накопичені ПАТ «Київенерго» під час своєї комерційної діяльності. Це близько 1,2 млрд грн.

Джерело