Реєстрація /

Ще більше забудовників стануть учасниками програми «єОселя»

Восени очікується активніше залучення провідних девелоперів до програми.

Ще більше забудовників стануть учасниками «єОселя».

Про це розповіла Маріанна Бігунець, директор з продажу Будівельної компанії GAZDA.

Маріанна Бігунець наголосила на тому, що восени очікується активніше залучення провідних девелоперів до програми «єОселя», адже враховуючи об'єктивно високі ціни, саме державна іпотечна програма є найбільш вигідною для покупців. Вона нагадала, що у програмі акредитовано вже понад 80 компаній, які зводять понад 200 будинків та житлових комплексів. Вона передбачає, що у вересні-жовтні кількість девелоперів, що успішно пройшли акредитацію, може досягти 100.

«Участь у державній іпотечній програмі багатьма покупцями сприймається як візитка надійності девелопера, що апріорі означає мінімізацію ризиків, певну гарантію того, що девелопер, незважаючи на обставини, завершить будівництво у зазначений термін, а якість збудованого ЖК буде відповідати якості, заявленій у рекламних меседжах. При цьому йдеться і про покупців, які мають намір придбати житло поза участі у державній іпотеці», – зазначила експерт.

Фахівець прогнозує, що в найближчі 2-3 місяці, незважаючи на непрості економічні та військові обставини, ситуація на первинному ринку житла буде більш менш прогнозованою: умови, за якими об'єктивно можуть зрости ціни, перекриватиме дефіцит покупців. Відтак вартість кв.м зросте в середньому на 1500-2500 грн, що втричі менше, ніж очікувалося.

Раніше повідомлялося, що ринок житлової нерухомості України показує поступове відновлення.

Джерело