Реєстрація /

Рішенням Верховного Суду остаточно забрали землю у забудовника біля музею «у Пирогово»

Повернули 18 га землі.

Київська міська прокуратура домоглася у Верховному суді остаточного скасування права оренди за приватною структурою на понад 18 га землі, що знаходиться в зоні ландшафту Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогово, що охороняється.

Про це стало відомо із повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

«Прокурори у вищій судовій інстанції відстояли інтереси столичної громади та домоглися остаточного повернення з незаконної оренди земельної ділянки вартістю понад 442 млн гривень, розташованої в охоронній зоні Національного музею народної архітектури та побуту України», – повідомили у прес-службі.

За інформацією прокуратури, з 2004 року товариство було орендарем кількох земельних ділянок на вул. Академіка Заболотного у Києві та у 2007 році добровільно відмовилася від права оренди однієї земельної ділянки площею понад 18 га.

Зазначається, що повторне рішення про надання суспільству в оренду зазначеної земельної ділянки Київрадою як власником землі не ухвалювалося і відповідний договір оренди не укладався.

Проте у 2017 році товариство зареєструвало у Державному реєстрі прав на нерухоме майно право оренди зазначеної земельної ділянки без відповідних правових підстав.

Верховний Суд погодився з доводами прокурора та висновками судів першої та апеляційної інстанцій щодо наявності підстав для задоволення позову.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 січня 2022 року в Україні – податки, таріфи, збори

Раніше повідомлялося, що Київ витратить 11 мільйонів гривень на систему оповіщення.

Джерело