Реєстрація /

Прокуратура через суд повернула столиці земельну ділянку вартістю 16 мільйонів гривень

Фізична особа на зазначеній земельній ділянці зареєструвала право власності на неіснуюче майно.

Суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позов Солом'янської окружної прокуратури про повернення територіальній громаді земельної ділянки на вул. Медовий. Вартість цієї землі – понад 16 млн. гривень.

Про це стало відомо із повідомлення Київської міської прокуратури.

Зазначається, що, порушуючи вимоги чинного законодавства, фізична особа на зазначеній земельній ділянці зареєструвала право власності на неіснуюче майно з метою фактичного заволодіння земельною ділянкою.

Виявивши зазначене правопорушення, прокуратура відреагувала та звернулася до суду з позовом про усунення перешкод територіальному товариству у розпорядженні земельною ділянкою шляхом скасування реєстрації права власності на об'єкт нерухомості та визнання недійсними правочинів.

Раніше міська влада звернеться до правоохоронних органів із заявою про кримінальне правопорушення щодо розробки проєктної документації будівництва перегінного тунелю між станціями метро «Деміївська»-«Либідська». Про це заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор під час ефіру на ТРК «Київ».

Нагадаємо, що перегінні тунелі між цими станціями споруджувалися у 2008-2010 роках в поймі річки Либідь підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні, із застосуванням механізованого та немеханізованого способів.

Раніше повідомлялося, що проведуть новий тендер на продовження будівництва метро на Виноградар.

Джерело