Реєстрація /

Проект підвищення тарифів на тепло передали в НКРЕКП – інформація від мерії Києва

Коли буде підвищення ще уточнять.

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» наразі не планує підвищувати для населення ціни на послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання. 

Опублікований на сайті КП «Київтеплоенерго» проект тарифів стосується розрахунків вартості лише однієї зі складових кінцевого тарифу – виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 на 2020 рік. Адже тариф на послугу централізованого опалення та гарячого водопостачання для населення залежить не тільки від цін на виробництво теплової енергії на ТЕЦ, але й від вартості виробництва тепла на котельнях і станціях теплопостачання, а також вартості транспортування та постачання теплової енергії. Саме тому зазначені розрахунки тарифів не впливають на вартість послуг для кінцевого споживача.

Розрахунок проекту тарифів проводився з метою актуалізації даних та надання до НКРЕКП інформації щодо економічно обґрунтованих затрат підприємства, спричинених, зокрема:

  • необхідністю забезпечити 10-тиденний запас мазуту з вмістом сірки менше 1% для безперебійної роботи енергетичного обладнання;
  • компенсувати збитки, понесених ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 внаслідок невідповідності ринкової та тарифної ціни природного газу для виробництва теплової енергії для всіх категорій споживачів у період з листопада до грудня 2018 року включно.

Проект тарифів лише передано на розгляд в  НКРЕКП.

Стаття по темі: Що змінилося з 1 жовтня в Україні: нові гроші, код IBAN і суворі правила видачі субсидій

Раныше повыдомлялося, що комунальне підприємство «Київтеплоенерго» готує підвищення тарифів на опалення в Києві в 2020 році. За розрахунками теплоенергетиків тарифи на опалення в Києві мають зрости на 30%.

Джерело