Реєстрація /

Прибудови на перших поверхах будинків демонтують

Всього приберуть 21 прибудову.

У 2019 році Департаментом міського благоустрою Київської міськдержадміністрації надано 13 доручень на демонтаж 21 прибудови до будинків. У відомстві зазначають, що зазначені прибудови не мають дозвільної документації, землевідведень і тому подібного.

«Для належного зовнішнього вигляду Києва ми підготували проект рішення Київради про заборону прибудов, зміни форми вікон і балконів і установку кондиціонерів на фасадах архітектурних пам'яток. Що стосується прибудов до перших поверхів будинків, то має бути підстава для зайняття земельної ділянки. Після чого розробляються вихідні дані, проект, дозвіл на початок будівельних робіт, відбувається будівництво і введення в експлуатацію. Ось шлях узаконення прибудов на території міста Києва. І цього законного шляху, на жаль, не дотримується більшість власників прибудов. Проблема, з якою ми боремося, – це недобросовісні підприємці, які за гроші домальовують прибудову в технічному паспорті будинку», – заявив перший заступник директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

У КМДА зазначили, що в разі виявлення такої прибудови інспектор з благоустрою вручає власнику припис з вимогою надати дозвільні документи на будівництво. Якщо дозвільна документація відсутня протягом трьох днів, припис подається на розгляд робочої групи, яка перевіряє наявність містобудівних умов, відведення земельної ділянки під будівництво, контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою, дозвіл на початок будівельних робіт. У разі відсутності таких документів прибудову демонтують.

Раніше повідомлялося, що у березні комунальне підприємство «Київблагоустрій», а також окремі власники тимчасових споруд, які на вимогу КП самостійно демонтували свої об’єкти, разом прибрали 121 незаконну тимчасову споруду.

Джерело