Реєстрація /

Постачальник електроенергії поверне в бюджет невикористані субсидії

Нова постанова Кабміну зобов'язує повертати гроші до бюджету.

ПрАТ «ДТЕК Київські Електромережі» виконало перерахунок вартості послуг з електропостачання в опалювальному сезоні 2017/2018 рр. Якщо сума нарахованої субсидії на електропостачання за цей період перевищила суму використаних послуг, то різниця буде повернута до державного бюджету.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби «ДТЕК Київські Електромережі».

«Постановою Кабміну №329 внесені зміни, відповідно до яких прийнято рішення про повернення до бюджету невикористаних сум субсидій для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, а також послуг з газо- та електропостачання. У зв'язку з цим компанія виконала відповідні перерахунки», – сказано в повідомленні.

Квитанція за послуги електропостачання за травень 2018 року міститиме графу «Повернення субсидії» з від'ємним значенням. У цій графі вказуватиметься сума субсидії, яка не була використана для відшкодування оплати послуг з електропостачання в опалювальному сезоні 2017/2018 рр.

Згідно з постановою Кабміну №534, якщо сума субсидії на електропостачання за останній період перевищила суму використаних послуг, то різниця підлягає поверненню до державного бюджету.

До листопада 2018 року «ДТЕК Київські Електромережі» буде поєднувати розподіл та постачання електроенергії. Згодом буде здійснено відділення функції поставки.

Джерело