Реєстрація /

Послаблення карантину в Києві і області під питанням. Кличко чекає відповідь від Кабміну

Статистика МОЗ показує, що столичний регіон не має права послаблювати карантинні норми

У Києві та Київській області показники захворюваності коронавірусів перевищують норми, тому адаптивний карантин до столичного регіону непридатний. Про це йдеться в таблиці, опублікованої на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Київська обласна державна адміністрація вже опублікувала повідомлення, що в регіоні не буде послаблень карантину. Київська влада звернулися до Кабміну з проханням роз'яснити, як запускати громадський транспорт у столиці.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що 23 травня запуск громадського транспорту в звичайному режимі відбудеться з 12.00. Також він має намір дозволити відкриття магазинів до 1000 квадратних метрів. Остаточне рішення буде прийнято вранці 23 травня на засіданні Комісії з питань НС та техногенних загроз.

Стаття по темі: Як працюватимуть дитсадки в Києві після карантину: до чого готуватися батькам і вихователям

«Я звертаюся до уряду з наступним. Дозволити Києву розпочати другий етап послаблень. Але не всіх. А тих, які критично необхідні місту і бізнесу. Зокрема: відновити роботу наземного громадського транспорту і торгових закладів в 1000 квадратних метрів – з 23 травня. І не відкривати поки дитячі та спортивні майданчики. Метро відкрити, як і планували, 25 травня. Тому що в місті відбувається транспортний колапс», – заявив Кличко.

Станом на 22 травня в Києві 15 хворих коронавірусів на 100 тис населення. Зайнято 36% лікарняних ліжок, відведених під хворих COVID-19.

Нагадаємо, що з червня київська мерія планувала відкрити дитячі садки і школи для випускників.

Джерело

Теґи