Реєстрація /

Підприємця, який вирубив майже 2 тисячі дерев у Биківні, судитимуть


Також судитимуть чиновника.

Повідомлено про підозру підприємцю, який всупереч закону організував вирубку понад 1800 неушкоджених дерев на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

Між заповідником та товариством був укладений договір на видалення зелених насаджень, які втратили здатність виконувати свої корисні, захисні, санітарно-гігієнічні, естетичні функції, є сухостійними та аварійно-небезпечними.
 
Натомість у ході виконання вказаних робіт представник фірми-підрядника організував самовільну вирубку понад 1800 неушкоджених дерев, чим заподіяв державним інтересам матеріальної шкоди у розмірі майже 3,6 млн. гривень.
 
На даний час вирішується питання щодо обрання підприємцю запобіжного заходу.

Читайте також: Як оформити спадщину в Україні і успадкувати за законом квартиру, будинок, землю
 
Крім того, посадовцю Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», який не проконтролював дії підрядника та допустив незаконну порубку дерев, оголошено підозру про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Обвинувальний акт відносно чиновника вже скеровано до суду.

Раніше повідомлялося, що у столиці позачергово проведуть обстеження зелених насаджень, що можуть становити небезпеку під час негоди – урагану з сильним вітром, зливи тощо.

Джерело