Реєстрація /

Перші два місяці 2018 року було активними для інвесторів в елітну нерухомість Києва

Покупці добре орієнтуються в ринкових умовах.

У січні-лютому 2018 року передбачуваний обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав еквівалент 11 млн. 698 тис. дол., що на 48% перевищує показники грудня 2017 р

Про це повідомили в прес-службі АН Park Lane.

За підсумками двох місяців частка елітного сегмента в загальній кількості операцій з нерухомістю склала 4%. Частка інвестицій в елітний сегмент – 22% від усіх капіталовкладень в ринок нерухомості протягом даного періоду.

У структурі попиту на ринку елітної нерухомості в перші два місяці 2018 р 60% запитів прийшлося на квартири. Найбільш затребувані райони – Печерський (вул. Кудрі, Драгомирова), Голосіївський (Саксаганського, Жилянська) і Шевченківський (вул. Гоголівська, Б. Хмельницького, Ірининська).

На початку року переваги покупців знову розділилися між історичним житловим фондом та квартирами в будинках сучасної споруди. В основному це апартаменти площею від 125 до 300 кв.м. Покупці звертали увагу на стан вхідної групи і прибудинкової території, в нових будинках однією з ключових вимог була наявність паркінгу. Ціновий діапазон таких пропозицій – 1800-2800 дол./кв.м.

У загальній кількості запитів 30% зайняли приміщення нежитлового фонду. Затребувані були Печерський і центральна частина Шевченківського району, а також Поділ. Покупців цікавили офісні приміщення площею 400-600 кв. м, за ціною 2000-2500 дол./кв.м.

Також купувалися окремо стоячі будівлі, під представництва компаній і дипломатичні місії. Середня вартість таких пропозицій 1500-1600 дол./кв. м.

На будинки в січні-лютому прийшлося 10% запитів. Лідерство тут належало Обухівському району. Затребувані метражі – 300-350 кв. м із земельною ділянкою 18-20 соток. Будинки в елітному сегменті купуються з усім необхідним для комфортного проживання: басейном, ландшафтним дизайном, гостьовими будівлями і т.д. Ціна таких пропозицій – 1200-1800 дол./кв.м.

«Перші місяці 2018 року зберегли всі основні тренди ринку елітної нерухомості 2017 року. Покупці добре орієнтуються в ринкових умовах та прагнуть вибирати найбільш привабливі з точки зору вартості і характеристик пропозиції. На сьогоднішній день широкий вибір і гнучкі умови формують привабливі пропозиції для покупців в елітному сегменті», – прокоментувала ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Джерело