Реєстрація /

Парку «Голосіївський» повернули 25 земельних ділянок

Були суди.

Ірпінський міський суд Київської області задовольнив ряд позовів про витребування з незаконного володіння громадян на користь держави 25 земельних ділянок, розташованих в межах національного природного парку «Голосіївський». В ході розглядів обласній прокуратурі вдалося довести, що вони відносяться до категорії земель природно-заповідного фонду.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської обласної прокуратури.

«В ході судового розгляду обласною прокуратурою доведено, що зазначені земельні ділянки відносяться до категорії земель природно-заповідного фонду та вибули з володіння держави поза волею їх дійсного власника - Кабінету Міністрів України», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в даний час забезпечено виконання 25 таких судових рішень і в державну власність повернуто близько 4 га земель, вартість яких становить понад 33 млн гривень.

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Раніше повідомлялося, що Київська міська прокуратура вимагає в суді повернення територіальній громаді земельних ділянок загальною площею майже 1 га та вартістю 47 млн грн на території парку ім. Андрія Малишка у Дніпровському районі м. Києва.

Джерело

Теґи