Реєстрація /

Орендарі елітної нерухомості активно цікавляться комерційними об'єктами

Частина з них вважає за краще вибрати більш просторі і доступні варіанти на лівому березі.

У вересні 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва, склав еквівалент 40 тис. 218 дол. США, що перевищує показники серпня на 19%. Про це повідомили в аналітичному відділі АН Park Lane. Частка елітного сегменту склала 4%. Витрати на оренду елітної нерухомості – 15%.

Квартири в структурі попиту зайняли 65%. Серед орендарів у вересні попит мали квартири в Печерському (вул. Драгомирова, Звіринецька, Панаса Мирного, Хрещатик) і Шевченківському (вул. Дмитрівська, Павлівська) районах. Найбільш популярний запит – 3-4-кімнатні апартаменти VIP-рівня, повністю оснащені для комфортного проживання, площею 110-160 кв. м, за ставкою 18-25 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд склав 25%. Орендарів цікавили офісні приміщення в Печерському (вул. Лютеранська, Круглоуніверситетська, бул. Лесі Українки), Дарницькому (масив Позняки) і Подільському (вул. Воздвиженська) районах. У центрі орендарі вибирали приміщення площею від 70 до 200 кв.м за ставкою від 12 до 22 дол. за кв. м/міс., а на лівому березі столиці користувалися попитом офіси як закритого, так і відкритого типу, площею 200-250 кв.м, за ставкою 12-14 дол. за кв. м/міс.

Заміські будинки в вересні склали 10%. У цій категорії орендарі вибирали сучасні котеджі, обладнані для постійного проживання, площею 150-200 кв.м. за ціною 12-15 дол. за кв. м/міс. Лідером став Києво-Святошинський район Київської області.

«З початком осені стартував новий бізнес-сезон. Це вплинуло на популярність оренди офісних і комерційних приміщень, збільшилися площі запитуваних приміщень і розмір орендних ставок. Залишається в силі тенденція до міграції частини бізнесу з центру на масиви лівого берега, де можна в своєму бюджеті зняти більш просторе приміщення, а рівень супутньої інфраструктури дуже високий. При цьому представницькі офіси, незважаючи на високі ставки, вважають за краще залишатися в центральній частині столиці», – зазначила Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Джерело