Реєстрація /

Оприлюднили перелік будинків у Києві, які відключать від електрики за борги

Будинки знаходяться у різних районах міста.

Будинки, які отримують електроенергію від «Укрінтеренерго», мають розрахуватися з боргами, оскільки їм надають електрику тимчасово.

«У кінці березня термін угоди з «постачальником останньої надії» спливає. Кілька будинків ще й мають заборгованість, що не дасть змогу їм обрати іншу компанію-постачальника та спричинить відключення послуги. Серед них будинки: на вулиці Шумського, 3-Г, 10-Б; Харківському шосе, 19, 19-А, 19-Б; Чоколівському бульварі, 42-А; вул. Закревського, 101, вул. Голего, 7-В. Місто готове надати необхідну допомогу для врегулювання ситуації. Однак активи цих будинків мають забезпечити ефективну комунікацію з людьми та донести об’єктивну інформацію», – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії 

За законом, якщо за 90 діб клієнт не обрав собі постачальника електроенергії та не уклав із ним договір на ринкових умовах, «постачальник останньої надії» вимагатиме припинити постачання електрики.

Раніше повідомлялося, що будинки на вул. Харківське шосе, 19, 19-А та 19-Б, що належать до групи проблемних будівель, збудованих підприємствами Анатолія Войцеховського на межі відключення через заборгованість за спожиту електричну енергію. 

Джерело